23. aprīlis 2024. gads, otrdiena , Latvijā: ,  Polijā: . Šodien vārdadienu svin Polijā: Jerzego, Wojciecha ; Latvijā: Georgs, Jurģis, Juris
Polijas reģioni

Jaunumi un notikumi

Ceļu policija Polijā ķer ātruma pārkāpējus izmantojot helikopteru

Pievienots: 2018.02.14.
Ceļu policija Polijā, lai efektīvāk cīnītos ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, pielieto helikopteri Bell 206B, kas ir aprīkots ar speciālo kameru. Jauns aprīkojums ir ļoti efektīvs, tikai pagājušās brīvdienās, pateicoties tā ierakstiem, tika izrakstīti 83 sodi, bet trīs autovadītājiem tika atņemtas auto vadīšanas tiesības.
Helikopters ir sarkanā krāsā un ir pierakstīts pie Lodzas policijas. Parsvarā kontrolē autostrādi A2 un ceļu A1. Signāls no helikoptera kameras tiek nodots ceļu policijas ekipāžām uz zemes. Helikoptera maksimālais ātrums ir 240 km/h un ar vienu uzpildi tas var nolidot ap 700km. Ir aprīkots ar termovizoru, pateicoties kam, var veikt meklēšanas pasākumus diennakts tumšajā laikā, kā arī on-line raidīšanas sistēmu, kas nosūta datus uz vadības centru. Galvenais helikoptera pielietojums ir transporta plūsmas uzraudzība, kā arī pazudušo vai meklējamo personu meklēšana.
Pēdējo brīvdienu laikā šādā veidā tika pārbaudīti ap 100 transportlīdzekļiem. 83 vadītājiem tika izrakstīti dažādi sodi, bet trīs autovadītājiem tika noņemtas vadītāja tiesības.

Avots: onet.pl
        Ieteikt draugiem


Atpakaļ


Top.LV reiting@Mail.ru
Parse Time: 0.577s
Booking.com